Sprawdzamy jakie witaminy kryją nasze suszone chipsy jabłkowe Rozvita
Trend na zdrowe jedzenie zmienia nasze podejście do sięgania po niezdrowe przekąski a tym samym zachęca nas do korzystania z suszonych owoców i warzyw w tym chipsów jabłkowych
Alternatywą przetworzonej żywności z zawartością szkodliwych substancji są naturalne, zdrowe chipsy jabłkowe Rozvita.
Należy zauważyć że suszone jabłka Rozvita produkowane są dzięki zastosowaniu innowacyjnej technologii dzięki czemu proces produkcji jest ekologiczny.
Obecnie produkujemy chipsy jabłkowe z cynamonem i naturalne.
Ponieważ nasze chipsy jabłkowe Rozvita są produkowane z jabłek z upraw zawierają naturalnie występujące cukry i witaminy:
Wartości odżywcze:
ŚWIEŻE JABŁKO [100 G] | SUSZONE JABŁKA [100 G] | |
Energia [kcal] | 50 | 343 |
Białko [g] | 0,4 | 1.5 |
Węglowodany [g] | 12,1 | 76,3 |
Tłuszcz [g] | 0,4 | 2,1 |
Błonnik [g] | 2 | 15 |
Potas [mg] | 98 | 536 |
Magnez [mg] | 2 | 15 |
Wapń [mg] | 3 | 20 |
Sód [mg] | 1 | 30 |
Fosfor [mg] | 7 | 45 |
Wit. C [mg] | 6 | 13 |
Wit. A [µg] | 3 | 36 |
Beta- karoten [µg] | 18 | 124 |
Sięgając po nasze chipsy jabłkowe Rozvita dostarczasz organizmowi moc witamin i sporą dawkę błonnika.