Czy zastanawialiście się jak wygląda produkcja chipsów jabłkowych z suszarni owoców Rozvita?

W dzisiejszym wpisie pokażemy Wam jak wygląda proces produkcji oraz jak powstają nasze chipsy jabłkowe.

Zapraszamy do obejrzenia filmu z produkcji naszych suszonych jabłek i zgłębienia tajników produkcji chipsów jabłkowych

Dziennie produkujemy 100kg chipsów jabłkowych. Suszenie i pakowanie odbywa się na terenie jednego zakładu, dzięki temu nasze chipsy zachowują maksimum chrupkości.
Głównie do produkcji suszonych jabłek używamy odmiany Ligol, słodkie chrupiące o jasnym kolorze jabłka.
Producenci jabłek to głównie rolnicy z naszych roztoczańskich terenów.

Dzięki zastosowaniu suszenia w niskiej temperaturze, zawarte naturalne witaminy w chipsach jabłkowych zostają zachowane. Nie stosujemy żadnych dodatków do żywności aby uzyskać efekt jasnego jabłuszka- w przeciwieństwie do innych suszarni.

Nasi klienci cenią sobie naturalny skład i smak naszych chipsów jabłkowych Rozvita
Od stycznia pojawiliśmy się w sieci sklepów Społem w Zamościu, Lewiatan w Wożuczynie Kolonii, w sklepach ze zdrową żywnością w Zamościu w tym: Goodi-Foodi, Na wagę zdrowia, Zielony koszyk.
Od maja nasze chipsy jabłkowe Rozvita sa do kupienia w  Tomaszowie Lubelskim, Hrubieszowie, Zwierzyńcu i Biłgoraju.
Pytajcie w Waszych ulubionych sklepach o Rozvitę- Roztoczańskie chipsy jabłkowe.

Przypominamy że produkcja naszych chipsów jabłkowych w suszarni owoców Rozvita mieści się  w Michalowie Kolonii

 

Zobacz też: Chipsy jabłkowe jako idealna przekąska