Czy w chipsy jabłkowe pomagają naszym jelitom?

Dzisiaj przyjrzymy się czym jest błonnik w chipsach jabłkowych Rozvita, jakie ma właściwości i ile błonnika znajduje się w jednej paczuszce chipsów jabłkowych.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Chipsy jabłkowe to nie tylko zamiennik dla niezdrowych przekąsek, ale coś znacznie więcej. Można zabrać suszone jabłusza dosłownie wszędzie i cieszyć się ich słodkim smakiem.
Ale wróćmy do tematu błonnika i jego zastosowania w życiu i dlaczego jest ważnym elementem chipsów jabłkowych.
Błonnik w życiu człowieka pełni bardzo dużą rolę.
Wyobraźmy sobie że w naszych jelitach mamy około 1,5 kg mikro-bioty, czyli  bakterii które stoją na straży odporności. Te bakterie do życia potrzebują między innymi błonnika.
W chipsach jabłkowych Rozvita na 100 g mamy aż 4 g błonnika, który wspomaga pracę naszych jelitowych strażników wymiatając z organizmu niechciane resztki i jest pożywką dla dobrych bakterii.
Dzięki temu w naszym organizmie panuje ład i porządek. Chipsy jabłkowe Rozvita to również duża dawka witamin co cenią  osoby które dbają o zdrowy tryb życia.

Warto wprowadzić do swojej diety jedną porcję chipsów jabłkowych Rozvita aby wspomóc pracę jelit i wzmocnić odporność.
Więcej informacji o możliwościach zastosowania chipsów jabłkowych Rozvita znajdziecie na naszym facebook 
I zapraszamy do skorzystania z naszych przepisów:

Bezglutenowe ciasteczka(Otworzy się w nowej zakładce)

Krakersy bezglutenowe